Wat is Reconstructive? 

het lichaam wordt gebruikt als een primair hulpmiddel voor het begrijpen van het leerpad

een quantum interventie die ontstaat vanuit een krachtige groepsdynamiek

een methode die inzicht en richting geeft om

meer verantwoordelijkheid te nemen, het zet je in beweging 

“Om te leven is het noodzakelijk dat we ons beeld verruimen. Beelden verruimen en perspectieven veranderen is wat het reconstructieve werk doet.” 

Bart De Coninck

Directeur Reconstructive School Belgie

Appointed Teacher in Reconstructive 

“It’s the reconstruction of the invisible towards the visible.”

Carola Castillo

Stichter Reconstructive International

Integrative Holistic School

Appointed Teacher in Reconstructive

“Het opent je voor het leven. Je maakt contact met je essentie, je levensmissie. Het leven wordt voller en intenser.”

Job Hulshoff

Oprichter OPEN UP FOR LIFE!

Facilitator in Reconstructive

De data van de workshops Reconstructive 

vind je door hier te klikken

ALGEMEEN

Carola Castillo & Reconstructive International Integrative 

Holistic School (RIIHS)

Carola Castillo heeft een unieke mix van opstellingen, shamanistische en archetypische wijsheid en quantum geneeskunde ontwikkeld: Reconstructive®. 

Reconstructief werk is een manier van werken gegroeid uit de nieuwste tendensen binnen het systemisch opstellingenwerk. Het effect er van is expansief en verdiepend. 

Tussen  0 en 6 jaar leren we onszelf aan om te overleven. Dat wordt dan het programma van waaruit we proberen te leven. Daarbij lopen we dikwijls tegen beperkingen aan omdat het programma bedoeld was om te overleven, niet om te leven. Om te leven is het noodzakelijk dat we ons beeld verruimen. Beelden verruimen en perspectieven veranderen is wat het reconstructieve werk doet. 

In dit werk wordt het lichaam gebruikt om inzicht te verwerven en te leren. Door intensief bodywork en groepsproces ontstaan er bewegingen op quantum-niveau in onze cellen. In dit expansief veld komen lichaam, verstand en geest samen tot integratie. Van daaruit kunnen we dan dagdagelijkse conflicten anders benaderen en oplossingen vinden.

Reconstructief werk kan zonder enige woordelijke tussenkomst zicht geven achter maskers en oude beelden. Door echte emoties te voelen komt er, diep in ons, beweging en kan helder worden wat ons te doen staat. Transformeren zonder controle, zonder oordeel, zonder artificiële liefde, zonder onze diepste angsten uit de weg te gaan… Daarin wordt het onderscheid duidelijk tussen overleven en leven.

Begin 2018 heeft Carola de Reconstructive International Integrative Holistic School opgericht. Inmiddels zijn er scholen met directeuren en facilitators in België, SpanjeVerenigde StatenDominicaanse RepubliekVenezuela en Letland. Daarnaast zijn er ook facilitators die workshops Reconstructive geven in Nederland, Mexico, Canada, Costa Rica, Panama, Colombia en Brazilië. 

 

De Magische Relatie tussen 

Verantwoordelijkheid, Vertrouwen en Vreugde

Als we er van uitgaan dat deze magische relatie bestaat, wat hebben we dan te doen om meer stroming en groei te krijgen? Waar hebben we dan als mens verantwoordelijkheid voor te nemen? En wat is dat ‘verantwoordelijkheid nemen’?

Ieder mens heeft overlevingssystemen. Dat zijn manieren om met jezelf en met anderen om te gaan. Ze zijn in die mate onbewust dat we niet door hebben dat er ook andere manieren zijn. Het gevolg van deze patronen is dat hetzelfde zich vaak aandient: wrijvingen in je relatie, frustraties over jezelf, ontevreden met wat je op je werk of van anderen oogst,...

De belangrijkste verantwoordelijkheid die wij als mens kunnen nemen is dat we gaan onderzoeken en ervaren hoe deze patronen ons dagelijks bestaan beïnvloeden. Hier meer bewustzijn over ontwikkelen.

Dat is wat we in de diverse workshop gaan doen. Via lichaamswerk, gaan we ervaren (beleven, zien, voelen...), zowel over onze patronen als over wat er gebeurt als we er verantwoordelijkheid over nemen...

... een nieuw beeld of inzicht kan tevoorschijn komen. Iets waar je je nu nog niets bij voor kunt stellen. 

 

 

 

 

 

 

De beschermende functie van ons "programma" 

 

Als kind passen we ons aan. Het is in die fase belangrijk voor ons dat onze omgeving ons graag blijft zien. Gevoelens of acties die niet worden aanvaard, worden dan onderdrukt. De meesten van ons blijven dat patroon als volwassene herhalen. Alle verschillende patronen, ons aangeleerd gedrag en beschermingsstrategieën samen noemen we in het Reconstructief Werk ook wel het "programma van 0 tot 6 jaar" genoemd. Vaste beelden en concepten die we als enige waarheid zijn gaan zien. Het houdt ons weg van onze essentie, omdat we geen risico’s durven te nemen.

In het Reconstructief Werk krijg je meer inzicht over de beschermende functies uit jouw "programma". Je ontdekt patronen en overlevingsstrategieën hoe je dit tot nu toe hebt gedaan en je kan experimenteren om het vanaf nu anders te gaan doen. Soms kan je dan een glimp opvangen van de gaves die er verborgen liggen.

Life is a Paradox!  

In het Reconstructief werk komen vaak wonderlijke paradoxen tevoorschijn. Ze zijn niet gemakkelijk over één kam te scheren. Jouw persoonlijke geschiedenis, je levensmissie, je kwetsuren en je talenten, ze kunnen je helpen een totaal nieuw beeld vormen naar jouw volgende stap in het leven.  

 

Reconstructief werk is ontstaan uit de nieuwste tendensen binnen Systemisch Werk. Het helpt gewaarzijn te ontwikkelen over overlevingssystemen en emotionele blokkades. De onderstroom wordt helderder. We ervaren meer flow. Dit geeft vertrouwen en moed. We worden van binnenuit krachtiger en besluitvaardiger. 

 

De workshops en coaching sessies zijn toegankelijk voor iedereen. Voorkennis of vooropleiding is niet vereist. 

 

MEER INFO:

www.reconstructiveschool.be

en 

www.reconstructiveschool.com

Als we ons openstellen voor een nieuw beeld, een andere visie dan dat we denken dat de enige waarheid is, kunnen er verrassende nieuwe beelden te voorschijn komen!